4 август 2019-Нюз Фронт.

Признание във фашизъм…

Кървавата наказателна операция срещу жителите на Донбас е цената, която беше необходима, за да се докаже на Европа, че Украйна не е част от руския свят.Това в интервю за «Цензор» заяви постоянният представител на Украйна към Съвета на Европа Дмитрий Кулеба„
Основното правило, което нашите интелектуални партньори трябва да възприемат и в същото време, което е много важно, ние също трябва ясно да формулираме, че Украйна не може да бъде разглеждана по никакъв начин като част от руския свят.

 

Ако интелектуално изведем възприемането на Украйна като част от руския свят, изведем от тази рамка, разговорът напълно ще се промени. Ако нашите интелектуални партньори възприемат това, не е необходимо Украйна да бъде разглеждана като бунтарска, специална част от руския свят или бивша част, или част от руския свят по време на прехода към Европа — не, просто нека го отрежем.Ние не сме част от руския свят, платихме го с кръв.
Говоря предимно за политическия руски свят, защото културата, хуманитарното пространство е друго.
И нека разгледаме Украйна като част от западния свят в широкия смисъл на думата — тогава разговорът ще тръгне в правилната посока, това трябва да бъде отправна точка за разговора “-, каза Кулеба. Напълно фашистко заявление, и едновременно признание за извътшването на русофобска операция над страната ( не без помощта на Запада).

 

„През тези пет години постигна ли се напредък в такова възприемане на Украйна не като част от руския свят, а като отделна нация с европейските си стремежи?“, уточни журналистът по време на разговора.

„Разбира се, има напредък и това, за съжаление, е едно от онези неща, които не биха могли да се случат без война, без кръв, без страдания и без окупация.
Защото най-добре можете да се позиционирате като не част от нещо, показвайки, че сте готови наистина да се биете, да се борите да не бъдете тази част ”, отговори Кулеба.

„Разбира се, Украйна е едновременно предизвикателство и шанс (за Европа — бел. ред.) Предизвикателство — тъй като нивото на проблемите, които Русия създаде за Европа със своята агресия срещу Украйна, е неистова и това е истински тест на Европа за сила. Колкото агресията срещу Украйна е тест за силата на нашата страна, толкова и теста за Западна Европа “-, добави Дмитрий Кулеба.

Абсолютно чудовищна позиция..но най-страшното е, че лица подобни на Кулеба излизат и свободно в общественото и медийното пространство пропагандират фашистки идеи и оправдават войната, която се води срещу Донбас и руския свят в най-дълбокото му разбиране..което е абсолютно изгодно за Запада..

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;