На фона на разтрогването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие НАТО започна активна обработка на украинското ръководство с цел вероятното разполагане на територията на «незалежната» на ракетно въоръжение.

Съответното изявление бе публикавано от пресслужбата на Министерството на отбраната на Украйна.

«Украйна активизира диалога с НАТО за обсъждане на възможните пътища за укрепване на отбранителните способности на целия източен фланг на НАТО», така характеризираха от дипломатическото ведомство перспективите пред страната.

В прессъобщението се отбелязва, че Киев е «разочарован» от ситуацията около прекратяване действието на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие. За разтрогване на Договора Киев обвинява Русия.

«Украйна е разочарована от прекратяване действието на «Договора между СССР и САЩ за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие» заради ситуацията, която създаде около него Русия, Киев разбира, че САЩ са принудени», отбелязват дипломатите.

Нещо повече, Киев твърди, че Русия «е разработила и вече е разположила ядрена ракетна система със среден обсег, в зоната на която се намират някои европейски столици».

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;