САЩ похарчиха за разследването на «руската намеса» 32 млн долара

Мащабната кампания, организирана от американските демократи в опита им да свържат президента на САЩ Доналд Тръмп с Кремъл и да обвинят Русия, че се намесва в изборния процес, се провали с гръм и трясък. Реалност в ситуацията е само едно — за целта са похарчени 32 милиона долара.

Съответните данни бяха публикувани в доклада на апарата на бившия специален прокурор Робърт Мълър.

Американските данъкоплатци в продължение на две години — от май 2017 г. до май 2019 г. — гарантираха изплащането на заплати на служителите от екипа на Мълър на обща стойност 9,7 милиона долара.

ТРАМП НАЗВАЛ ГЛАВНЫЙ НЕГАТИВНЫЙ ЭФФЕКТ «RUSSIAGATE»

3,1 милиона долара от държавния бюджет бяха отпуснати за наемане на помещения за работа, заплащане на комунални услуги и комуникации.

1.6 милиона долара бяха изразходвани за различни пътувания на длъжностни лица, а 902 хиляди — за договорни услуги, по-специално по отношение на предоставяне на информация.

В екипа на Робърт Мълър работеха 19 адвокати, в допълнение специалният прокурор често се обръщаше за помощ към 40 агенти от Федералното бюро за разследване, юридически одитори и други експерти.

«RUSSIAGATE» МОЖЕТ УНИЧТОЖИТЬ СВОИХ СОЗДАТЕЛЕЙ: АМЕРИКАНСКИХ ДЕМОКРАТОВ ОХВАТЫВАЕТ ПАНИКА

Както по-рано съобщи News Front, след години на скандали и необосновани обвинения по делото за т.нар. „руска намеса“, през април специалният прокурор Мълър все пак представи на обществеността окончателния доклад от разследването си.

Но той не съдържаше никакви конструктивни аргументи за съществуването на „сговор“ между Москва и Тръмп.

По-късно американският президент инициира собствено разследване за произхода на RussiaGate, като го възложи на генералния прокурор на САЩ.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...