3 август 2019-Нюз Фронт.

Посолството на САЩ в Украйна внезапно предупреди за заплаха за сигурността в цяла Украйна през август поради активността на екстремистите в навечерието и по време на празниците. Тоест — в навечерието на 24 август.
Защо? Съобщението обяснява опасността по странен начин.В текстта е посочено, че » ИДИЛ и други екстремистки групи, като правило, използват ваканционни периоди, за да развиват своя дневен ред и да извършват атаки.»

В същото време, например, посолството на САЩ в съседни страни — Полша, Русия и Беларус, не е предупредено за екстремистки дейности в навечерието на празниците.

Най-вероятно посолството вече е обърнало внимание на провокациите, които се подготвят за Деня на независимостта от екипа на Порошенко.

Там, под лейбъла на известна обществена инициатива „»Захисти Україну» се готви акцията «Марш захисників України».
На пръв поглед — мирна акция, ако не е едно но. Де-факто тази «обществена инициатива» е част от структура на Порошенко, която се движи от поставени лица и депутати, радикали, които не успяха да влязат в Радата. И по всичко личи, че от посоството на САЩ са наясно с какво се занимават участниците на тези структури и организации и на какво са способни.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;