От ООН предупреждават, че «затишието» по отношение на терористичните атаки може да приключи преди края на годината

3 август 2019-Нюз Фронт.

Експертите на ООН смятат, че относителното спокойствие по отношение на международните терористични атаки от радикални мюсюлмански групировки може да приключи преди края на тази година.

От ООН предупреждават, че "затишието" по отношение на терористичните атаки може да приключи преди края на годината

Въпреки факта, че терористичната групировка «Искямска държава» е загубила териториите си, и беше победена в Сирия, ръководството на групировка „се стреми да се адаптира, оцелее и консолидира“ с помощта на спящи клетки „в подготовка за възможно възраждане“.

„По този начин ситуацията с намаляване на подобни атаки може да не продължи дълго и може дори да се промени до края на 2019 г идона; ще бъдат извършени нови атаки, вдъхновени от IИДИЛ, вероятно на напълно неочаквани места “, се казва в доклада на ООН.

 

За да излезе ООН с подобен доклад, не е трудно да се направи изводът, че специалните служби в различни държави са споделили оперативна информация, която позволява да се направи подобно предположение.

От тук следва, че всяка отделна държава трябва да обърне внимание на на контрола свързан с границите, а също така и с различни организации развиващи всякаква подозрителна дейност с религиозна насоченост, различна от каноните.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...