3 август 2019-Нюз Фронт.

Ръководителят на Пентагона Марк Еспер се обяви за скорошно разполагане на ракети със среден обсег на действие и наземно базиране в Азия. Той направи това изявление, почти веднага след като Съединените щати се оттеглиха от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и и по-малък обсег на действие (ДРСМД) .
Еспер даде да се разбере, че сега би искал американските ракети да се появят в Азия. Той отбеляза, че човек винаги иска да направи всичко възможно най-бързо, но разбира, че за осъществяване на това американско желание ще е необходимо време.

Бих искал това да се случи в период от няколко месеца … Но такива неща, като правило, отнемат повече време, отколкото обикновено се очаква «-, цитира Reuters думите на Еспер.

Напомняме, че САЩ се оттеглиха от Договора за ракетите (ДРСМД) на 2 август 2019 година.

След това Пентагонът, веднага обяви началото на разработването на ракети, забранени по-рано от договора. По-специално, САЩ се впускат в разработването на неядрени ракети на наземна база, които по-рано попадаха под забраната на споразумението, което работеше доскоро. Тепърва на света предстои да разбере, какви още изненади са пригорвили САЩ.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;