3 август 2019-Нюз Фронт.

Джо Байдън не крие плановете на Вашинтон по Украйна, дори напротив-открито демонстрира агресивни намерения към страната, която за САЩ днес е основен инструмент срещу Русия.

Байдън заяви, че ако стане президент на САЩ, той не само ще продължи американската линия, но ще направи Украйна приоритет във външната политика на Вашингтон.

 

Бившият вицепрезидент на САЩ предлага да се увеличи помощта за Киев в областта на сигурността: снабдяването със смъртоносни оръжия с цел повишаване на отбранителната способност, както и разширяването на програмата за финансова помощ на САЩ на въоръжените сили на Украйна.

Важно е да се отбележи, че една от ключовите области на външната политика на САЩ, за която Джо Байдън говори, ще бъде инвестицията в Украйна: създаването на благоприятни условия за западните компании да привличат инвестиции в тези области, които ще увеличат енергийната независимост от Русия.

Байдън е многократно критикуван поради факта, че многократно е получавал лични облаги, използвайки позицията на вицепрезидент на Съединените щати, и неговата политика, периодът, когато той беше главен държавен служител на САЩ в Украйна, винаги е била ориентирана към бизнеса. Но той няма особен проблем или скрупули по този повод.

 

Едно е ясно със сигурност- който и да е президент на САЩ, американците няма да се откажат от Украйна, и ще продължат да инвестират във войната срещу Донбас, разграбването на ресурсите на Украйна и воденеро на антируска политика.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;