3 август 2019-Нюз Фронт.

Чуждестранните разузнавачи продължават да обръщат особено внимание на района на Калининград и прилежащите райони.Разузнаването се води няколко направления, но разбира се, за да четете тази информация и данни, съвсем логично е да се направи извод, че това разузнаване се държи под око от страна на Русия, която просто засича твърде любопитните.

Чуждестранните разузнавачи продължават да обръщат особено внимание на района на Калининград и прилежащите райони.
Разузнаването се води няколко направления, но разбира се, за да четете тази информация и данни, съвсем логично е да се направи извод, че това разузнаване се държи под око от страна на Русия, която просто засича твърде любопитните.

От страна на Прибалтика днес обикаляха шведи. Комплекс за далечно радиолокационно следене, управление и контрол от Saab S 100D Argus. А близо до границите на Руската Федерация прелетя електронен разузнавателен самолет Gulfstream GIV SP ВВС Швеция.Около руския анклавняколко кръгчета направиха разузнавателните самолети Boeing RC-135U на ВВС на САЩ.

От Полша, за кратко,на разстояние около 100 км от границите на Руската Федерация, самолет за ранно предупреждение Boeing E-3A Sentry от командването на НАТО прелетя също така.

Това разбира се, дори не е пълния списък, но все пак изглежда внушителен и по всичко личи, че САЩ и НАТО са акривизирали всичко и всички, където имат свои бази около Русия и проявяват определен висок интерес.

Този интерес обаче има логично обяснение — в Балтийско море Русия провежда оперативни учения „Океански щит — 2019”. Те ще продължат до 9 август. Така лешоядите ще продължат да кръжат Междувременно, веднага след традиционния мониторинг на фронтовата линия над Донбас, в момента около Крим лети стратегически разузнавателен дрон RQ-4B-30 Global Hawk на ВВС на САЩ.

И ние продължаваме да следим темата.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;