Европа френетично се страхува, че в нейното «демократично» информационно пространство ще се появят новини, различаващи се от линията, лансирана от властите.

С това е свързано масовото блокиране на акаунти в социалните мрежи, свързани с агенция «Sputnik» от началото на годината, а също постоянният натиск върху руските средства за масова информация.

В частност, сътрудничката на прозападната неправителствена организация «Балтийски център за развитие на СМИ» Ника Алексеева в ефира на Латвийското радио нарече недопустимо европейците да имат достъп до друго мнение, огласено от неизгодни информационни ресурси.

Според думите й, проблемът е в това, че хората, четейки тези новини и статии, могат да решат, че написаното е напълно логично.

«Виждаме, че дадено СМИ публикува развлекателни видеа, пътешествия…Хората кликват, гледат, те дори може би не забелязват, но започват да четат другите новини, дори не всички, първоначално дори не се съгласяват, но в един момент изложените там аргументи започват да им се струват много логични», сподели тя.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;