Туитър-акаута на посолството на Руската Федерация в Сирия възобнови работата си след публикувания материал за «Белите каски» и последвалото блокиране.

На снимката виждате слънцето над Дамаск, заснето от сградата на руската дипломатическа мисия. Това съобщиха журналисти от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че администрацията на Twitter спря работата на официалния акаунт на руското посолство в Сирия, след като то публикува видео, в което се оспорват твърденията на терористичната организация «Белите каски», прикриваща дейността си от Запада под термина «хуманитарна операция», за присъствието на руски веонни в провинция Идлиб.

«Twitter спира действието на акаутите, които нарушават правилата на Twitter», — се казва в съобщението на блокирания акуант на руското посолство.

Все още са активни акаунтите на руските посолства във Великобритания и Канада, независимо от това, че те публикуваха аналогични снимки и видео с критика на дейността на «Белите каски».

Посолството на Русия в ЮАР на свой ред посочи, че Туитър е спрял работата на акаунта на руското посолство в Сирия «след като в него е била публикувана критика по адрес на «Белите каски». Руските дипломати са цитирали главното отбранително ведомство на Русия.

Тагове: ; ; ; ;