2 август 2019-Нюз Фронт.

Този петък, 2 август, САЩ официално се оттеглят от Договора за премахване на ракетите със среден и и по-малък обсег на действие (ДРСМД). Напомняме, че Вашингтон обяви за спирането на участието си в него на 2 февруари, обвинявайки Русия в неспазване на договора.

САЩ излязоха от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег на действие, но по добра американска традиция, според тях, за разпадането на Договора е виновна Москва.

 

» Русия носи изключително отговорността за прекратяването на действието на договора. Съжаляваме, че Русия не прояви готовност и не предприе никакви очевидни стъпки, за да се върне към изпълнение на своите международни задължения. Ситуация, при която Съединените щати са в пълно съответствие със споразумението, но Русия не е, не е устойчива “, се казва в съобщението.

„Решението на САЩ да се оттегли от договора, който е изцяло подкрепен от съюзниците по НАТО, ще влезе в сила отсега нататък“,- съобщават от структурите на НАТО.

Както се казва с спортните среди «невероятен финт» на САЩ, и впечатляващо извъртъне- от Договора излязоха именно те, но, въпреки това, Русия е «виновна».

 


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;