2 август 2019-Нюз Фронт.

На 6 август, деня на бомбардировките над Хирошима, българите излизат с призив: «България зона, свободна от ядрено оръжие!» Необходимо е участието и подкрепата на всеки един, за да се постигне максимална гласност, защото днес страната ни е изправена пред една от най-сериозните заплахи- ядрената.

Събитието се разпространява в Facebook, и всеки, който се чувства отговорен пред бъдещето на страната ни може да се присъедини, за да изрази подкрепа дори с присъствие. Моментът е важен за всички нас, и трябва да сме единни.

 

 

Има реален риск и индикации, че е възможно разполагането на ядрено оръжие в България, което автоматически ще ни превърне в мишена по време на изострящата се военнополитечаска обстановка.
БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА МИР
с председател проф. Нако Стефанов
ПРИЗОВАВА:
Нека да се съберем на 6 август – Денят на атомната бомбардировка над Хирошима в 18.00 часа пред Министерски съвет и да заявим, че искаме България да бъде обявена за Зона свободна от ядрено оръжие!
***
Мирът и сигурността на България са над партийните дрязги и дребнавите припирни. Призоваме представители на ВСИЧКИ партии, на всички организации, ВСЕКИ БЪЛГАРИН — елате, за да заявим, че не искаме България да бъде превръщана в жертва и заложник на чужди интерси.
Само единни можем да извържим натиск отвън.
Това не е протест!
Това е национална кауза, в която роля имаме всички ние!

 

Болшинството германци се обявиха за премахването на американското ядрено оръжие от Германия

Според проучване, проведено от социологическата служба Kantar, поръчано от екологичната организация Greenpeace, по-голямата част от гражданите на Германия подкрепят премахването на американското ядрено оръжие, разположено в Германия.

 

Опасността от сделката с Ф-16, която може да направи страната ни новият ядрен склад на САЩ

Самолетът F16 блок 70 е „“ пригоден да носи ядрени бомби. Да,ние нямаме ядрени бомби, но за всички международни наблюдатели е ясно, че при бързо влошаващите се отношения между Анкара и Вашингтон, изтеглянето на ядрените бомби от турската авиобаза Инджирлик е въпрос на време. И нека помислим, къде биха преместили САЩ инвентара си?- Точно така- у нас.

Какво се иска от нас?

Да сме единни, да настояваме на отмяна на договорите в Държавен Вестник и анулиране на пагубната за страната ни сделка!

Да настояваме за гаранции, че под никакъв предлог у нас няма да бъдат разполагани ядрени оръжия.

На фона на засилващите се опасения, че ще бъде направен опит България да бъде въвлечена в милитаризацията на региона, както и огласената вероятност за предислокация на американско ядрено оръжие, ние, като народ сме длъжни да кажем «НЕ» на сделката с Ф-16!

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;