Бойците от терористичната организация «Ислямска държава» нанесоха нов удар в североизточна Нигерия.

Това се съобщава от специализирания телеграм канал «Directorate 4», позовавайки се на информационните ресурси на джихадистите.

Според наличните данни, нападението е било осъществено едновременно в две направления. Група бойци тръгнала на щурм към град Бага в североизточния щат Борно и населеното място Бани Шейк, западно от столицата на щата. Съобщава се, че терористите са открили минометен огън по разположените Въоръжени сили на Нигерия, след това там се промъкнали ударните групи на пикапи.

АФРИКАНСКИЕ ДЖИХАДИСТЫ РАЗЪЕЗЖАЮТ НА УКРАИНСКОМ ТАНКЕ

Напълно било възможно бойците да успеят да разгромят правителствената войска, но на помощ на армията скоро пристигнало подкрепление, което помогнало да се промени ходът на бойните действия и заставило терористите да отстъпят.

Бойците твърдят, че в резултат на щурма са успели да убият 40 военнослужещи, но, според официалната версия на ВС на Нигерия, в боя с ислямистите са загинали само 20 войници, 40 бойци са били ликвидирани, а в ръцете на правителствените сили са попаднали пикапите, въоръжени с крупнокалибрени картечници и друго оръжие, захвърлено от терористите.

По-рано News Front нееднократно съобщава за нападения на ислямисти в Нигерия, превърнала се в последно време в гореща точка в африканския континент.

News Front ПП

 

Тагове: ; ;