«Усилията за изолация на Русия не се увенчаха с успех» — Путин.

Американската телеакадемия номинира за наградата «Еми» интервюто, което през 2018 година даде президентът на Русия Владимир Путин за водещия от телевизионния канал Fox News Крис Уолъс.

Разговорът с руския лидер може да бъде признат за най-добра новинарска програма в категорията «Интервю в пряк ефир». Победителите ще се награждават на 24 септември в Ню Йорк, в концертната зала в Линкълн-център Alice Tully Hall.

Припомняме, че интервюто на Владимир Путин за водещия Крис Уолъс бе дадено в посолството на Русия във Финландия веднага след знаменитата среща Русия — САЩ, състояла се в Хелзинки. Разговорът продължи 34 минути, а главното условие, което преди това е било поставено от руската страна — е разговорът да бъде излъчен в ефир напълно, без съкращения.

Според данните от изследователската служба Nielsen, само в САЩ интервюто е било гледано от повече от три милиона човека.

Крис Уолъс се опитва да се срещне с руския президент в продължение на няколко месеца. Съгласието е било получено едва, след като са били определени сроковете за провеждане на срещата между Владимир Путин и Доналд Тръмп в Хелзинки. За американския журналист тази това е втората среща с президента на Русия: първото интервю той взема от Путин през 2005 година.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;