За това говори експертът от асоциацията на военните политолози, завеждащ катедрата по политология и социология към РЕУ «Плеханов» Андрей Кошкин. Той съобщи, че колективният Запад продължава да слага прът в колелата на официален Дамаск, чиято армия се опитва да реши проблема в Идлиб.

«За голямо съжаление — това е закономерно изявление на Куотс. Първаначално от Тръмп прозвуча защитна реч по адрес на тези, които се намират в Идлиб. Той дори заплаши с ракетен удар, ако там започнат да се водят каквито и да било военни действия от правителствените войски на Сирия. Работата е в това, че в тази зона е останала последната крепост не терористите, които могат да се считат за някакъв баланс на силите в Сирия срещу Асад», заяви експертът.

Понастоящем колективният Запад има интерес този «баланс» да се запази, защото това теоретично дава възможност и в бъдеще да се поддържа хаосът не само в Сирия, но и по цялата територия на Близкия Изток. С други думи, Идлиб — това е лост за влияние на САЩ и техните сателити.

«Затова колективният Запад продължава кампанията по дискредиране на усилията на Сирия и Русия, насочени към противодействие на терористите в Идлибската зона.

Те провеждат всевъзможни информационни провокации, привличат «Белите каски», които разказват за «зверствата» на режима на Асад, който носи смърт на обикновените сирийци.

Не те не представят никакви реални доказателства към изявленията си, а на подобен род дезинформация е много трудно да се противодейства.

Особено ако за разпространението на различни фалшиви новини се използват ангажирани информационни агенции от рода са  Fox News и CBS.

По тази причи днес правителствените войски на САР трудно решават проблема в Идлиб», завърши Кошкин.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;