Министерството на финансите на Великобритания ще отпусне допълнителни над 2,1 милиарда британски лири, за да подготви излизането на страната от Европейския съюз без споразумение, съобщи пресслужбата на министерството.

„Като се има предвид, че остават 92 дни до излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, важно е да засилим подготовката…Но ако не успеем да постигнем добра сделка, ще се наложи да напуснем ЕС без нея “, се казва в изявлението на главата на ведомството Саджид Джавид, публикувано на сайта на министерството.

Според него отделянето на допълнителни средства ще даде на Великобритания увереност в готовността да се оттегли от ЕС без сделка.

„Финансирането ще ускори подготовката, която се отнася до граничните въпроси, ще подпомогне бизнеса и ще осигури доставката на най-необходимите лекарства“, се казва в документа.

Очаква се средствата да бъдат разпределени на етапи: 1,1 милиарда британски лири ще бъдат предоставени незабавно, а още 1 милиард британски лири ще бъдат изпратени на администрациите, ако е необходимо.

Тагове: ; ; ; ;