Десетки мигранти, оказали се далеч от Италия, все пак са влезли в страната на 31 юли, благодарение на споразумението за тяхното разпределяне между пет европейски стреани и италианската църква. Франция заяви, че ще разположи на територията си 30 човека при условие, че това са «бежанци, а не икономически мигранти».

116 човека, които в рамките на пет дена се оказаха на борда на италианския кораб от бреговата охрана Gregoretti, пристигнаха в сряда през деня във военното пристанище Августа, Сицилия, те бяха транспортирани до центъра за прием и идентификация в Пацало, намиращ се на юг.

Тези мигранти трябва след това да бъдат разпредеелни между Германия, Португалия, Франция, Люксембург, Ирландия и Църквата на Италия, обяви Салвини и представител на Европейската комисия.

«Беше намеренето европейско решение за жените и мъжете, които бяха заседнали в кораба Грегорети», каза Макрон в социалните мрежи.

«Те ще стъпят в Италия, след това ще ги посрещнем в 6 страни, включително във Франция. Нашата страна е вярна на принципите си — отговорност, солидарност и европейско сътрудничество», добави Макрон.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;