14 години след ограниченията за носене на части от дрехите на мюсюлманите на територията на Холандия, съответното решение все пак влезе в сила.

От 1 август на обществените места — в образователни, медицински и държавни учреждения, а също в транспорта, е забранено носенето на паранджа и никаб.

МВР на Холандия възложи на правоохранителите и на общинските органи да обезпечат изпълнението на новото законодателство. Сътрудниците на полицията са задължени даискат от жените да открият лицето си, ако жената е на обществено място в паранджа или никаб. Глобата за отказ ще бъде не по-малко от 150 евро.

Новите норми обхващат всички части от дрехите, покриващи лицето. В «черния списък»  се оказаха и маските, покриващи лицето под мотоциклетните каски.

Холандия не е първата страна в Европа, която въвежда подобни забрани. Още през 2011 година подобни мерки влязоха в сила на територията на Франция. Забранено е да се скрива лицето на обществени места и в Австрия, Белгия, България и Дания. Има ограничения и в Германия, но само в отделни региони.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ;