31 юли 2019-Нюз Фронт.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков отговори на забележките на съветника по националната сигурност на САЩ Джон Болтън, по повод излизането на САЩ от договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег на действие ( на 2 август 2019).

Русия ще даде на САЩ симетричен отговор в случай на разполагане на ядрени носители в Европа, забранени от Договора за ликвидиране на ракети със среден и по-малък обсег на действие. Това обяви днес заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.Дипломатът обясни, че Русия ще монтира подобни боеприпаси на подобно разстояние от американските граници. Времето за пристигане на бойните глави ще бъде равно, обеща Рябков в интервю за Интерфакс.

 

Тези изявления на представителят на външното министерство на Русия станаха отговор на изявленията на американския съветник по националната сигурност Джон Болтън, че САЩ ще се оттеглят от Договора за ракетите на 2 август, както и на съмненията относно възможността за удължаване на Договора за намаляване на стратегическото оръжие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;