Главната прокуратура на Руската федерация реши да признае дейността на международната неправителствена организация «Световен конгрес на украинците» (Ukrainian World Congress) за нежелана в Руската федерация.

Световният конгрес на украинците стана диригент на русофобията сред емигрантите от южните и западните граници на Русия. Западът умело използва тази организация в борбата срещу Русия и налагането на държавната политика на русофобия в Украйна през последните години след разпадането на СССР.

Това са например учебниците по история на Украйна, отпечатани в милиони екземпляри в Канада, с помощта на които, заедно с «правилната» интерпретация на определени исторически събития, в главите на по-младото поколение украинци са внушени категорично русофобски нацистки нагласи. Младежите от «Десен сектор» и други неонацистки и националистически организации в страната са именно продукт на това «образование».

Можем също да си припомним десетките тонове „доказателства“ по темата за „Голодомора“, предоставена на Киев от „свидетели“ от САЩ и Канада.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;