30 юли 2019-Нюз Фронт.

Украинският политически анализатор Михаил Погребински смята, че Владимир Зеленски е дал много обещания на своите избиратели и най-простото по отношение на изпълнение сред тях е наказателното преследване на Порошенко.

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко е избягал от страната под прикритието на семеен отпуск на море.
Това заяви украинският политически анализатор Михаил Погребински, аргументирайки своята гледна точка, със странни маршрут и множество трансфери, които прави Порошенко, като добавя, че главатарят на Киевския режим е взел солидна сума пари на тръгване.

Напомняме, че малко по-рано се появи информация, че Порошенко е избягал от Украйна заедно със семейството си.

Има редица обстоятелства, които навеждат на мисълта, , че е избягал. Първо той извозва цялото семейство с два самолета.
Второ, самия той не лети директно, а има такива полети, а вместо това прави кръгове- Истанбул, Дубай и след това следите се губят
Трето- в продължение на седмица тегли пари кеш, и всичко това говори, че е възможно да е избягъл, а не да е заминал на почивка»,- коментира експертът новина, която гръмна във всички украински медии.

 

В същото време Михаил Погребински се чуди къде би могъл да избяга и да се скрие Порошенко: бившият президент има недвижими имоти в Испания, но от там могат да го екстрадират Той не може да замине за Израел поради неподходящо гражданство, а и няма активи във Великобритания. Първоначалната информация излязла в украинските медии е, че Порошенко е избягал в Турция.

„Струва ми се, че американците ще го осъдят на поне 300 години, . Вероятно са му дали някакви обещания, но силите за сигурност там са под контрола на Тръмп, а Тръмп не му дължи нищо-, убеден е експертът.Според него властите в САЩ разполагат с информация за редица престъпления, извършени от Порошенко.„Например, пране на пари в офширки. Ако искат, могат да го осъдят.Демократите биха могли да го защитят, но не и Тръмп.

Напомняме, че разследването » Украйна-гейт» описва и как украинските власти начело с Порошенко, участват в голям заговор по намеса в президентските избори на САЩ през 2016 и действат в полза на Хилари Клинтън срещу Тръмп.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;