Светът свикна да бъде плашен от вика „Руснаците идват!“. Светът свикна с факта, че руснаците са непредсказуеми.

А сега пък се чуват истерични викове «Руснаците си отиват!». Отново изненада! Каквото и да прави Русия, все не им харесва.

Руснаците си тръгват от Казахастан. В резултат на нивото на квалификация на националните кадри падна нивото на невъзможност да бъдат обслужвани високотехнологичните производства. Русия предаде опита си и си тръгва.

Руснаците си тръгнаха от Прибалтика. В резултат на това пристанищата в Рига умират. Преди това там умря приборостроенето, създаденото от СССР автомобилостроене и атомна енергетика, неотдавна започнаха да умират създадените от СССР железопътни линии, много години вече умира създаденото пак от СССР производство на рибни консерви.

Литва реши да излезе от БРЕЛ — енергомрежата, включваща Беларус, Русия, Естония, Латвия и Литва. В резултат страната попадна в енергийното робство на ЕС. Когато разбраха с какво ги заплашва горното, се хвърлиха назад и купиха от Русия през януари 2.1 пъти повече електроенергия, отколкото за същия период за миналата година. Руснаците си тръгнаха, но тогава литовците дойдоха при руснаците. Всички квоти за СО2 ЕС по братски направи три пъти по-скъпи за Литва.

Този път руснаците сериозни си тръгват от Украйна. Киев го очаква икономически колапс.

Транзитът на газ след 8 месеца приключва. На границата с Русия вече стоят камиони, в страната не влизат нефт, газ, дизел. Няма да има и въглища. Обявявайки Русия за враг, Украйна знаеше, че само 15 % от своите топлинни нужди може да покрие сама.

Газът е руски, макар да идва от Европа, бензинът е руски, макар да е от Беларус. Руснаците съкратиха доставките за Беларус, обслужвайки само страната, на Украйна — ….(в превод това означава среден пръст, извинете).

Украйна вече няма да получава и руския битум — Москва прекрети доставките. Битумът в Украйна идваше от Русия и Беларус. Други източници няма. Беларус ще направи това, което й каже Москва, по това няма съмнения — т.е. нула битум. Защото ако Русия си тръгне от Беларус, Лукашенко моментално пада от власт.

Всъщност, всички пътища в Украйна са направени от «гадния окупатор СССР». Може би след като разрушиха всички паметници на Ленин, е време да си изринат пътищата на болшевиките на Ленин, м?! Защото са вражески пътища.

В резултат на горното ще поскъпте дизелът. А това означава, че ще скочат всички цени. За това ще трябва да отговаря Зеленски.

По-рано руският нефт пристигаше в Украйна чрез Оседа, но доставката от «врага» бе закрита. Беларус сама балансира на границата на минимума и също спря доставките за Украйна. А битумът се използва за прокарването на пътища, апропо. 

Е, как тогава «цэ Еуропа»ще може да живее без пътища?

Ще се случи нещо подобно: «Двете беди на Украйна са пътищата и глупаците».

Или това: «Никога нищо не замисляйте срещу Укреайна, защото на всяка ваша хитрост тя ще отговори със своята непредсказуема глупост».

Не може да се възрази нищо на това, нали.

Някога СССР си тръгна от България, ГДР, Румъния, Афганистан, Средна Азия.

Сега народонаселението там казва за онези години, че това е бил «златен век».

Руснаците казват, че са крайно разочаровани от бившите си братя.

Тъжно е това горното.

Но за тези, които те освободиха, е още по-тъжно. Т.е. за нас — българите.

А имаше едни хиляди българи, които вдигаха двата пръста и плюеха по всичко от социализма и СССР, помните, нали?!

А сега — сълзи и сополи. «Ах, сгрешихме, ах…мизерия.»

Ницше казва: «Страхувайте се от желанията си, защото понякога се сбъдват».

Същата печал застигна и ГДР. Вля се във ФРГ. И до днес хвърлят клетви по тези, които направиха това. На първо място по Горбачов, от когото започнаха всички беди.

Всъщност, онези с двата пръста объркаха туризма с емиграцията и сега живеят със спомеи от миналото. Сега пък украинците бъркат туризма с емиграцията. 

Най-смешното и печалното е, че винаги руснаците са виновни.

Първо бяха виновни, че дойдоха, а след това са виновниц, че си заминаха.

Да, руснаците дълго търпят и се подготвят, но си тръгват внезапно.

След тях остават руини и обидата на местните, че са си тръгнали.

Най-добрият начин да изпълниш мечатата си — е да й дадеш възможност да се изпълни.

Внимавайте какво си мечтаете!

Извод: Най-голямото наказание е, ако руснаците решат да си тръгнат и вземат да го направят сериозно.

Понякога удоволствието излиза скъпо!

Вдигайте сега двата пръста, де!

И яжте банани до спукване!

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;