Лидерът на «Атака» Волен Сидеров и депутатите му — Павел Шопов и Десислав Чуколов са изключени от парламентарната група на «Обединени патриоти». Това съобщи днес от трибуната на Народното събрание председателят Цвета Караянчева. Това съобщи Канал 3.
С тези промени Сидеров, Шопов и Чуколов стават независими депутати в 44-ото Народно събрание. Решението е взето на 25 юли 2019 г. от парламентарната група на «Обединени патриоти». От там уверяват, че това няма да повлияе на стабилността на коалицията.
«Тримата депутати могат да останат и да се присъденият към нас.
Това си е тяхно решение», каза зам.-председателят на ПГ на «Обединени патриоти» и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов.
«Коалицията «Обединени патриоти» съществува, тя продължава своя път, тя държи на подписите, които е положила под коалиционното споразумение с ГЕРБ. Ангажиментите за управлението на страната продължават да бъдат и наши. Г-н Сидеров не е част от тази коалиция“, заяви съпредседателят на ПГ «Обединени патриоти» и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов.
На въпрос дали без депутатите на Сидеров те стават малцинство, Веселинов заяви, че е имало и правителство на малцинството.
«Няма причини да съгласуваме вътрешно коалиционните си отношения с Борисов. Една коалиция е общност на цели, идеи и добри отношения между хората», добави Веселинов и отсече, че управлението на «Обединени патриоти» и ГЕРБ продължава.
Той каза още, че те не са женени за «Атака», както за парното.
«Развод. Нормално. 20 човека казаха не ги искаме и край. Няма драма. Животът продължава», отсече Валентин Касабов.
В рамките на заседанието депутатите обсъждат и ветото на президента за закупуване на бойните самолети F-16.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;