25 юли 2019-Нюз Фронт.

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу ще провери готовността на участниците за парада, който ще се проведе на 28 юли — Деня на флота, съобщи пред журналисти прес-секретарят на главата на военното ведомство Россияна Марковская.

По време на репетицията руският министър на отбраната ще направи обход на парадната линия на статичния строй кораби на парадната линия на статичната система на корабите по Кронщат и Нева.
След това, ще провери реда за преминаване на корабите. В съответствие с установения сценарий на парада, корабите ще преминат през Големия Кронщат и по акваторията на Нева — от Благовещенския мост до Троичния мост ”, съобщават от Министерството на отбраната.

 

 

Според данни на руското министерство на отбраната над 40 военни кораба, подводници, кораби и лодки от различни класове ще участват в репетицията на Генералният военно-морски парад.
Това са, по-специално, най-новите кораби, с които е оборудван ВМФ, кораби от далечната океанска и морска зони, чието серийно строителство вече е разгърнато.

Генералният военно-морски парад ще се състои на 28 юли.

Парадът ще включва наземни, морски и въздушни компоненти, което ще позволи цялостно представяне на модерния облик на ВМФ. Повече от четири хиляди военнослужещо, 43 надводни кораба и подводници, 41 самолета ще вземат пряко участие в парада.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;