Русия ще продължи да подкрепя Куба във всички области и ще й помогне да укрепи икономиката си, заяви вчера руският външен министър Сергей Лавров по време на посещение в Хавана, предаде Франс прес. Това съобщи БТА.


    «Ще продължим да подкрепяме Куба във всички области, не само морално и политически, не само чрез развитие на техническото и военното сътрудничество, но и чрез насърчаване на търговията, икономическите проекти, които ще позволят на икономиката на тази страна да бъде по-силна срещу външни атаки», каза той на съвместна пресконференция със своя колега Бруно Родригес.

Лавров разкритикува затягането на американското ембарго срещу острова, чиято цел е да накаже Куба заради подкрепата й за правителството на Николас Мадуро във Венецуела.

Руският външен министър Сергей Лавров пристигна на официално посещение в Куба, която ще бъде първата точка от пътуването на ръководителя на външното министерство на Русия в Латинска Америка. Това съобщи ТАСС.

Самолетът на руската делегация пристигна на летището в Хавана. Лавров бе посрещнат на рампата от Емилио Лосада Гарсия, директор на отдела за двустранни отношения на Министерството на външните работи на Куба, и Андрей Гусков, руски посланик в Хавана.

По-рано Лавров направи работно посещение в Германия. В Бон ръководителят на руското външно министерство се срещна с германския си колега Хайко Маас.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;