Всички добре знаят как Демократическата партия действаше по места,избягвайки правосъдието в продължение на много години. Главното оръжие на партията беше пресингът, но след проваления опит за държавен перврат ДПМ окончателно остана без оръжие.

Това сподели президентът на Молдова Игор Додон в интервю за «Noi.md».

Според него, Демократическата партия няма шасове за местните избори.

«Хората разбират напъло, а и ние знам как в последните години се създаваха екипите на ДПМ по места. Знаем за този пресинг, за десетките и стотиците наказателни дела, които стартираха», сподели Додон.

Той подчерта, че Демократическата партия е успяла да се укрепи в регионите за последните години, но сега цялата система се руши пред очите на обществото, защото чиновниците са били контролирани чрез заплахи и шантаж, но в момента ДПМ няма подобни «козове».

«Знаем как държаха хората. Знаем как стартираха наказателни дела чрез главната прокуратура, чрез антикорупционните прокурори. Започваха наказателни дела и заставяха хората да стават членове на ДПМ. Разбира се, всички разбират, че на местните избори ДПМ повече няма да има такива резултати. Защото хората вече не се страхуват и не се поддават на натиск», каза Додон.

News Front ПП

Тагове: ; ; ; ; ; ;