24 юли 2019-Нюз Фронт.

Можем да благодарим на държавния глава за наложеното вето, защото това е шанс за всички нас да спрем опасната сделка за България. След новината за блокиране на сделката, се появяха мнения, че така или иначе сделката не може да бъде спряна. Разбира се, че президентът не е вълшебник, но е върховен главнокомандващ, и сега повече от всякога е необходима нашата помощ- тази на народа. 

В такава ситуация за страната ни е необходим голям обществен резонанс и реакция от всички нас, протестни действия срещу ратификацията, с които да изискаме контролен механизъм или клауза, които да гарантират, че при никакви обстоятелства в България няма да бъдат разположени ядрени оръжия…защото лекомислено отношение към този въпрос може да ни излезе чудовищно скъпо.

Сега е важно да се обединим и да излезем с обща позиция, като народ. Да започнем протестни действия докато гласът ни не бъде чут. Ако нашите държавници не могат да се справят с натиска на САЩ, волята на народа може да го направи. Трябва да настояваме отказ от сделката докато това е възможно- да прозвучи мощно и единно българско «НЕ» към САЩ, които толкова искат да купим Ф-16, и освен това да станем длъжници със заем за ненужната покупка. Защото за нас Ф-16 е ненужна покупка. Интерес да ги купим имат единствено САЩ. Или, нека си спомним един пример- изгодната сделка с реализацията на «Южен поток» беше забранена за България, и сега се молим за частичка от «Турски поток», когато можхме да имаме «Южен поток». Но «началниците» от ЕК казаха «НЕ». Сега ни натрапват абсолютно абсурдна и меко казано неизгодна сделка, при това крайно опасна, защото не знаем много неща и нюанси зад сделката. И е наш ред да кажем «НЕ»..

 

F-16, които ще купува България, могат да носят ядрено оръжие. Това една от опасностите, които почти никой не иска до коментира публично. Обяснение защо именно F-16 от този тип и в такава обстановка ни се натрапва, даде преди дни инженерът от българските ВВС , години работил като военен разузнавач, полковник Чавдар Борачев. Инфраструктурата, която се подготвя на наша територия може да бъде използвана за съхранение на ядрени боеприпаси.

 

Но нека разгледаме, онова, което е скрито и малко известно.

За какво ни е на нас Ф-16? Правилно, на нас не ни трябва. Тук е моментът да отбележим, че Ф-16 е атомоносен изтребител.

При нас масово се внушава идеята, че Ф-16 е едва ли не осакатен самолет с ограничени възможности. И това се прави целенасочено, за да не видим именно в какво се крие опасността.

Опасността е следната. Ф-16 е атомоносен изтребител, което означава, че може да носи бомби, и не какви да е, а В-61.

Такива има в базата на САЩ в Инджирлик, Турция. От приложеното интервю с о.з полковник Чавдар Борачев в предаването на Валерия Касиян се разглежда именно тази невидима, на пръв поглед заплаха за България.

Експертът ни, описва значението на така наречените «разузнавателни признаци» или белези, термин, достатъчно добре познат в разузнаването по света.

Разузнавателните признаци, са данни, сведения, информация, които може да са малки, дребни на пръв поглед, незначителни дори, но когато ги съберем на едно място, и съпоставим, можем да сглобим целия пъзел.

Експертът обръща внимание на няколко такива разузнавателни белега.

  • Купуваме Ф-16 защото е атомоносен- да. А на нас защо ни е атомоносен изтребител?- правилно, на нас не ни трябва. Но на САЩ- определено.
  1. Ф-16 ( друг модел обаче) е на въоръжение в Полша и балтийските републики от 2014 година насам.
  2. Пилотите на тези страни тренират бомбомятане, и това е официално. Тоест, информацията присъства в отворени източници в средствата за масово осведомяване.
  3. В бюджета на САЩ са предвидени 5,2 милиона щатски долара за текущата финансова година, за, внимание — строителството на логистичен комплекс на територията на България. Нов. Всички знаем, че на територията ни има 4 бази на НАТО.

«Според мен, това са пари, за построяването на склад за ядрени боеприпаси. Защото, складове за обикновени оръжия в България и българските войски има достатъчно. За мен това са пари именно за строителството на склад за ядрено оръжие»- коментира полковник Чавдар Бочарев, подчертавайки, че изразява субективно предположение, изхождайки от опита и наблюденията си, а не като представител на организациите към, които има отношение.

3.  По време на конференцията за сигурност в Мюнхен, вице-президентът на САЩ, стоейки на трибуната най-напред се обръща към премиера на България  с думи на благодарност за «доброто сътрудничество», след което се обръща към един от помощниците си, на първия ред казвайки: «И да ми напомниш когато отидем в България да ме заведеш на онова място…»

 

» За мен «онова място» е именно складът за ядрено оръжие и боеприпаси, който ще бъде построен. И най-вероятно, това ще бъде в един от съществуващите обекти на Българска Армия, който се ползва от САЩ и НАТО, разбира се, и е твърде вероятно това да бъде полигонът Ново Село».

И още един косвен признак, защото по тази тема не можем да оперираме с доказателства, а само да разсъждаваме следвайки логиката и от гледна точка на националната ни безопасност.

 

 

 

 

След журналистически въпрос за създалата се обстановка, официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира, че практиката на съвместните мисии на НАТО, които включват елементи на ядрено планиране, отработване на навиците по използването на американско ядрено оръжие и използването му с привличане на неядрени държави, е в пряко противоречие с Договора за неразпространение на ядреното оръжие според 1 и 2 точка от този договор.


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;