«…дойде време да кажем за това…»

Наистина, защо светът говори само за холокоста над евреите?

Израел внуши на целия свят, че това е нацистка акция само спрямо евреите, което НЕ Е истина. Да, целият свят скърби за евреите-жертви на холокоста. Наистина холокостът е печален факт. Убити са 6 милиона човека. В това число жени, деца и старци.

Но е редно вече да си спомним за нацисткия план «Ос». Защото този план е за фактическото унищожение на руснаци, белоруси, украинци (тогава съветски хора!).

През 1939 г. като част от плановете за настъпление на Хитлеристка Германия срещу СССР започва разработването на Генералния план „Ост”, който трябва да колонизира и германизира завладените съветски земи, като унищожи населението и разруши промишлеността и селското стопанство.

Германските нацисти започват да реализират плана си: около 17-18 милиона съветски граждани, заловени на териториите, са били унищожени (без да се отчитат бойните загуби — 9-10 милиона човека).

Т.е. за 6 млн евреи — човечеството скърби. А за 17 млн съветски граждани — това не е ли трагедия?

А за избитите по цяла Европа комунисти?! Защото ако се вземат предвид и нееврейските жертви на нацистките репресии, общият брой на загиналите обикновено се оценява на девет до единадесет милиона, в по-крайни оценки – до 26 милиона души. Това се обяснява с факта, че броят на убитите съветски военнопленници (около 5 – 10 милиона) е по-голям от този на избитите евреи (6 милиона). Освен това на геноцид са подложени различни социални и политически групи от хора от окупираните от Германия страни.

Да, газовите камери не са били използвани за унищожаването на комунисти, както и за ликвидирането на съветски граждани. Но стотиците отрязани глави на антифашисти, например в България. Хилядите избити антифашисти-комунисти, социалидемократи и други по цяла Европа?

Стотици са българските комунисти, които са хвърлени във фашистки концлагери в Гърция! Те в кой списък са — в списъка на тези, които трябва да се преследват заедно с фашистите, защото били носители на тоталитарен режим?! Но как така ще бъдат поставени в един списък — комунистите са най-големите антифашисти, антифашизмът е в сърцевината на идейните постулати на комунистите!

Ето още избити комунисти (т.е. на антифашисти) от българските фашисти:

Това, че в ЕС има луди маскирани неонацисти, които поставят знак за равенство между комунизма и фашизма, не означава, че народът ни трябва да мълчи при наличието на подобни лудости и на родна територия!

Отрязаните глави на партизаните от отряд “Антон Иванов”: Петър Вранчев (Боян), Атанас Кънев (Дончо) и Георги Чолаков (Асен), екзекутирани в село Равнигор (Родопите) и изложени в селото, март 1944 г.

А стотиците изгорени заедно с жителите села в СССР, а блокадата на Ленинград  — това не е ли целенасочено изтребление не само на народите на СССР, а на всички антифашисти в Европа?!

Нима ще забравим подвига на антифашитите в България и по цяла Европа, опълчили се срещу нацистките пълчища?!

Или ще си говорим само за чумата по козичките и прасенцата?!

Стива вече с този прах в очите! Стига вече с тези кухи цели! Целенасочено ли се отклонява вниманието на левите?!

А може би е време вече да започнем да говорим истината в очите!

Тази мъка, която броди из сърцата на хилядите антифашисти по цяла Европа може да обедини народите под една обща кауза!

Ако спрете да говирите за кози, прасета, джендъри и мигранти!

Защото НЕ тези горните са заплаха за народите в Европа, а настъпващия маскиран фашизъм!

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;