ФБР са искали да отнемат черните кутии на MH17 от Малайзия, но са получили отказ

24 юли 2019-Нюз Фронт.

Американските разузнавателни служби и украинските власти са искали да отнемат от малайзийските военни черните кутии на сваления над Донбас Боинг МН 17 , но ръководителят на тайната операция по извозването на черните кутии не им позволява да го направят. За това се разказва в документалният филм на холандския журналист Макс ван дер Вефа.

Филмът включва свидетелски показания от малайзийския премиер Махатир Мохамад, полковник Мохамад Сакри, който ръководи екип от следователи от малайзийското правителство.
Според Сакри, когато е бил в Украйна, и пред него са били извадени черните кутии на МН17, служителит на ФБР се обръщат към него.

«Обърнаха се към мен, за да им покажа черната кутия. Казах не — разказва Сакри.Той също така казва, че в Киев украинското правителство се опитва да го „накара да им остави черни кутии. Ние казахме не — казва полковникът.

Интересът на ФБР и украински представители към черните кутии, всъщност говори, че именно САЩ, и Украйна в лицето на Киевския режим, имат какво да крият във връзка с авиокатастрофата. Именно по тази причина са бързали да се докопат до записите, които съдържат важни сведения за трагедията.

В приложеното видео можете да видите документалният филм на холандския журналист.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...