Намиращите се на борда на кораба 23 членове на екипажа, включително граждани на Индия, Русия, Латвия и Филипините, се чувстват добре и спокойно очакват разрешаването на ситуацията.

По-рано танкерът «беше въвлечен в инцидент с ирански риболовен кораб. Когато корабът изпрати сигнал за бедствие, танкерът под британски флаг го игнорира», заявил началникът на ведомството, отговарящо за пристанищата в южната иранска провинция Хормозган, Аллахморад Афифипур. «В момента танкерът е в иранското пристанище Бандар Абас и всички 23 членове на екипажа ще останат на борда му докато приключи разследването» на инцидента, добавил той.

Иранската агенция ИРНА съобщи, цитирана от Асошиейтед прес, че танкерът бил задържан, защото се сблъскал с риболовния кораб и му причинил щети, след което не отговорил на сигналите за бедствие на малкия морски съд. Риболовният кораб информирал иранската Организация за морските пристанища, която от своя страна сигнализирала на Корпуса на гвардейците на ислямската революция. Тази нощ кораби на революционните гвардейци ескортирали танкера до Бандар Абас, за да бъде извършено разследване на инцидента, съгласно регламента за морския транспорт, уточнява ИРНА.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;