Сравниха Тръмп с Адолф Хитлер

Американският президент Доналд Тръмп за пореден път стана «звезда» в Мрежата. Този път, благодарение на редакцията на немското издание «Stern», което сравни главата на Белия дом с Адолф Хитлер.

На корицата на списанието се появи изображение на Тръмп, покрит със знамето на САЩ. Дясната му ръка е протегната напред и нагоре, което напомня на известния нацистки поздрав, а редом до изображението има надпис «Sein Kampf» — асоциация с известната книга на Хитлер «Mein Kampf».

Снимката е използвана от списанието още през август 2017 година. Но отново се появи почти след две години.

Сравнението е свързано с това, че редакцията на списанието обвинява американския президент с разпалването на ненавист на територията на САЩ и дори в подкрепа на скандалната американска ултрадясна организация «Ку-клукс-клан».

Твърдата миграционна политика наистина предизвиква множество спорове както в САЩ, така и в западния свят като цяло. В опита си да пресече потоците нелегални имигранти от територията на Мексико, Тръмп не само се опита да построи на границата скъпоструваща стена. По-рано той организира рейдове с участието на сътрудници от Имиграционната и митническа служба на САЩ. Целта на мащабната операция, развихрила се в няколко американски градове, са били семейства на нелегални мигранти.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...