23 юли 2019-Нюз Фронт.

Лидерът на опозиционната партия „Победа Грузия”,и един от подбудителите на антируските протести и безредици в Тбилиси на 20 юни, Иракли Окруашвили се оплака от факта, че преди 16 години не е получавал заплата за три месеца, така че искал да „върне дълга” по време на щурмуването на парламента.

 

Така Окруашвили, който е обвинен в организиране с цел свалянето на конституционния ред, коментира разпита си в правоохранителните органи пред журналисти.

«Когато ме попитаха дали ще вляза в парламента и с каква цел, отговорих, че ще отида, защото трябва да взема заплатата си за 3 месеца», каза майданчикът пред репортери.
«След изборите през 2003 година когато станах депутат, преди парламентът да спре моите правомощия, защото станах прокурор.»

«Единственият смислен въпрос» бившият грузински министър на отбраната нарече въпроса какво ще направи Окруашвили, ако протестиращите проникнат в сградата на парламента:

«Много прост отговор: ще отида в парламента с хората, за да не последват каквито и да било усложнения.

Както вече беше съобщено от News Front, правоохранителните органи на Грузия започнаха производство по факта опит за извършване на държавен преврат в нощта срещу 21 юни. Сред обвиняемите е и настоящият депутат Никанор Мелия от партията на Обединеното национално движение, чийто лидер и основател е бившият президент на страната Михаил Саакашвили.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;