Миграционната политика на ЕС пренебрегва проблемите на най-засегнатите държави на Средиземно море, оплака се вътрешният министър на Италия Матео Салвини, цитиран от медии. Това съобщи News.bg.

Салвини, също вицепремиер на Италия, критикува централната роля на Франция и Германия в прокарването на миграционната политика на ЕС.

«Стига с решения, които се вземат само в Париж и Берлин», написа той във «Фейсбук», придружено с писмо, изпратено до френския вътрешен министър Кристоф Кастанер.

«Италия повече няма да приема всички мигранти, пристигащи в Европа. Франция и Германия не могат да решават мигрантската политика с пренебрегване на исканията на най-изложените държави като ние и Малта», предупреди Салвини.

Салвини, лидер на крайнодясната партия «Лига», обмисля излизане от коалиционното правителство, което може да доведе до предсрочни избори. «Лига» е в сблъсък с Движение «Пет звезди» за имиграцията и други ключови въпроси.

Социологическите проучвания показват, че «Лига» е най-популярната партия в Италия заради позицията й по казуса с миграцията.

Според Международната организация по миграция най-малко 426 души са загинали в централната част на Средиземно море тази година при опит да достигнат до Стария континент.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;