Документ, публикуван наскоро от организация, свързана с НАТО, и след това заличен, неволно разкри местоположението на американските ядрени съоръжения в Белгия, Германия, Италия, Холандия и Турция.

Първата версия на този документ, озаглавена „Новата ера на ядрените сдържания. «Модернизация, контрол над въоръженията и ядрените сили на съюзниците» беше публикувани през април, съобщава The Washington Post.

Докладът, изготвен от канадски сенатор към комисията по отбрана и сигурност от Парламентарната асамблея на НАТО, оценява бъдещата политика на ядреното сдържне на организацията.

Но това, което се появи на първа страница в Европа след няколко месеца, е споменаването на местонахождението на около 150 американски ядрени оръжия, съхранявани в Европа.

«Тези бомби се пазят в шест бази: Kleine Brogel в Белгия, Büchel в Германия, Aviano и Ghedi-Torre в Италия, Volkel в Холандия и  Incirlik в Турция», — се казва в копието, публикувано от белгийския ежедневник  De Morgen и передадено на The Washington Post.

Миналата седмица в окончателната версия на отчета, публикувана в Интернет, отсъства конкретно обозначение на местонахождението на този вид оръжие.

News Front ПП

 

Тагове: ; ;