Както знаете, Русия отдавна е няколко стъпки напред пред Запада в надпреварата във въоръжаването.

През миналата година Министерството на отбраната на Русия представи три най-нови ракети — «Кинжал», «Циркон» и «Авангард».

Американското правителство се страхува от най-новото въоръжение, защото нито една американска система за ПВО не може да го открие.

Израелският експерт Яков Кедми сподели мнението си по този въпрос. Той заяви, че САЩ разбират, че силно изостават от Русия, но нищо не могат да направят по въпроса.

Той отбеляза също, че когато са разработвали «Циркон», то неговата скорост е трябвало да бъде около седем хиляди километра в част, но когато са преминали първите изпитания на ракетата, то тя показала скорост 12 хиляди километра в час, което практически е два пъти повече от планираното. След изпитанията американското правителство започнало да се страхува за сигурността си.

Но, според Кедми, САЩ не бива да се опасяват от руския «Циркон», защото това не е най-силното въоръжение на Русия. Всичко най-добро и иновативно, се намира в най-дълбока тайна, за него никой не се и досеща, каза той.

Както по всичко изглежда, Русия притежава оръжия, които са значително по-опасни за противника от «Циркон».

По тази причина САЩ трябва няколко пъти да помислят преди да проявят и капка агресия спрямо Русия.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;