В Украйна ще настане ден, в който президентът на Русия Владимир Путин в един миг ще се превърне в спасител на бившата съветска република — въпреки облъчването на населението с дългогодишна пропаганда.

Това в ефира на интернет-портала PolitWera заяви режисьорът на забранения по заповед на Киев филм «Неразказаната история на Украйна», чийто продуцент е Оливър Стоун Игор Лопатьонок.

«Ще дойде време и на украинските избори ще гласуват за Путин. В един момент шизофренията ще стигне такива върхове, че ще превърне Путин от главния негодник в спасител — и това ще се случи много лесно.

Аз не съм Ванга, за да пророкувам. Порази ме едно от нейните пророчества — не помня на Ванга ли беше или на някой друг. Там беше казано, че в Третата световна война Украйна ще воюва срещу Русия. И Украйна ще изгуби в тази война. В резултат Украйна няма да стане част от Русия, но ще се превърне в съюзник…

Знам, че Путин разбира народа на Украйна, неговите надежди — повече дори от болшинството украински политици. 

Защото там нямат хора с подобно осъзнато отношение към своя собствен народ, както има подобно при Владимир Путин», заяви Лопатьонок.

Според него, Украйна трябва да премине през «процес, който бе изминат от Германия».
«Трябва да има съд над престъпниците и нацията трябва да се покае.
Трябва да се каже: «Ние сме виновни. Ние допуснахме Хитлер, допуснахме парубиевците, турчиновците, Порошенко.
Ние бяхме слепи, повече никога няма да правим това», допълни Лопатьонок.
Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;