На фона на това, че американското влияние в Сирия е изчерпано, а Дамаск и Москва се опитват са принудят САЩ да освободи окупираните сирийски територио, Пентагонът се зае с подготовката на нови бойци, за да ги изолзва срещу Въоръжените сили на САР.

Както съобщават турските СМИ, подготовката на терористи се е развихрила във военната база «Ат-Танф» в окупираната от американските войски зона. Според наличните данни, към тренировките са привлечени дори сътрудници от спецслужбите.

САЩ не скриват факта, че подготвят терористи. От Вашингтон твърдят, че американските военни подготвят групи за противодействие на терористичната организация «Ислямска държава». Но всъщност целта на новия американски план е провинция Дераа, където в последните дни вече са убити осем сирийски военни.

Ситуацията коментира докторът на военните науки Анатолий Матвийчук. Според него, САЩ държат бойците в «Ат-Танф» практически в изолация и без нормални условия на живот, за да могат след това да ги прехвърлят в подходящи райони, разпространявайки по този начин терористични клетки.

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ;