Владимир Путин обсъди с Макрон по телефона ситуацията около СВПД

18 юли 2019-Нюз Фронт.

По инициатива на френската страна Владимир Путин проведе подробен телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон.

Президентът на Русия Владимир Путин обсъди по телефона с френския президент Еманюел Макрон ситуацията около иранската ядрена програма след оттеглянето на САЩ от Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД).

Владимир Путин обсъди с Макрон по телефона ситуацията около СВПД

Снимка: Serge Kobo, Mpp Globallookpress

 

Държавните глави подчертаха важността и необходимостта от запазване на програмата, тъй като тя е фактор за осигуряване на сигурността в Близкия изток и запазване на режима за неразпространение на ядреното оръжие.

«Отбелязана е целесъобразността на консолидиране на усилията на всички държави, които се интересуват от поддържането на всеобхватния план-«, следва от посланието на прес-службата на Кремъл.

По време на разговора Макрон получи покана да вземе участие в тържества в Москва на 9 май 2020 гидина по повод 75-годишнината от победата в Великата отечествена война.
Също така президентите обсъдиха сегашната ситуация в Сирия и се съсредоточиха върху факта, че страните трябва да постигнат всеобхватно политическо споразумение в региона и да преодолеят последиците от войната.
Що се отнася до Украйна, и двете страни изразиха готовност да засилят съвместната работа в тази област, включително в рамките на „нормандския формат“.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...