През нощта на 17 юли 2019 година Въздушно-космическите сили на Руската Федерация извършиха бойно излитане в района на населеното място Тремала и град Кафр-Айна, бомбардирайки с прецизни удари складовете с боеприпаси и опорните пунктове на терористите-джихадисти от организацията «Ан-Нусра». В същото време Военно-въздушните сили на Сирийската арабска република атакуваха щаб-квартирата на терористичната организация «Ан-Нусра» в провинция Хама. Това съобщиха журналисти от мястото на събитието.

Видеото е на журналисти от мястото на събитието.

Само за един ден Сирийската арабаска армия с подкрепата на ВКС на Русия отвоюва обратно почти всички територии, изгубени по време на неочакваното настъпление на джихадистите в Хама, където бяха изгубени населените места Джибин, Кафр-Худ и ключовата височина Тал-Малах. В момента контролът над пътя Мхарде-Ал-Скейлабия е възвърнат.

По-рано съобщихме, че Сирийската армия по време на боеве освободи от терористите на  «Джабхат ан-Нусра»* пет населени места на границата на провинция Идлиб, съобщават местните средства за масова информация.

 

 

Тагове: ; ; ;