Сътрудниците на сирийските спецслужби са заловили партида взривни вещества в провинция Латакия, където товарът попаднал от граничещите с Турция северни райони на провинция Алепо.

За това в четвъртък, 18 юни, съобщи специализираният telegram-канал «Directorate 4», позовавайки се на местни източници.

Според наличните данни, забраненият товар е бил открит в един от блокпостовете в района на град Джебла при преглед на автомобил, който, според документацията, превозвал зехтин.

ТЕРРОРИСТЫ ВЗОРВАЛИ АВТОБУС С СИРИЙСКИМИ ВОЕННЫМИ

Но, отваряйки бидоните, правоохранителите открили в тях компоненти за изготвянето на взривни устройства: детнатори, кабели, дори взривател.

Припомняме, че в района на град Джебла се намира авиоазата «Хмеймим», в която са разположени Въздушно-космическите сили на Русия. Базата нееднократно бе подложена на атаки от страна на джихадистите, в болшинството случаи с употребата на безпилотни летателни апарати.

Ръководителят на руския Център за примирие между враждуващите страни в Сирия генерал-майор Алексей Бакин съобщи, че терористите за последното денонощие са обстреляли пет населени места в сирийската провинция Латакия.

ЦПВС: боевики обстреляли пять сирийских населённых пунктов за сутки

  • © Reuters

«В рамките на денонощие терористите извършиха обстрели на населените места Нахшеба (два пъти), Ико, Сафсафа, Айн-ел-Кантара, Санджек в провинция Латакия», заяви Бакин.

По данни до 29 юни, възстановени са 869 образователни и 177 медицински учреждения, ремонтирани са 1064,1 километра автомобилни пътища.

По-рано се съобщи, че руските системи за ПВО са открили и унищожили два дрона, с помощта на които терористите се опитвали да атакуват авиабаза Хмеймим в Сирия.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ;