С-400 ще станат за Турция «ребро на жестокост» в отношенията със САЩ

18 юли 2019-Нюз Фронт.

За Турция е много важно в нестабилната ситуация в региона и в разногласията със Запада да получи „ребро на жестокост“ в отношенията със САЩ, което ще й позволи да не зависи изцяло от структурите на НАТО.

 

С-400 ще станат за Турция "ребро на жестокост" в отношенията със САЩ

 

Според Дмитрий Егорченков, директор на Института за стратегически изследвания към Университета за приятелство на народите в Русия, руският комплекс С-400 е предназначен да бъде такъв допълнителен елемент за собствена сигурност.
Въздушни заплахи за Турция

Според информация на турското министерство на отбраната, ръководителят на военното управление на страната Хулуси Ачар е обсъдик с изпълняващия длъжността ръководител на Пентагона Марк Еспер по телефона доставките на руските зенитни ракетни системи С-400 в Анкара.
Акар е обяснил на американския си колега, че закупуването на руски системи е необходимост, тъй като «Турция все още е под сериозна въздушна заплаха».За каква заплаха става въпрос, министърът не е уточнил.

Както си спомняме, Съединените щати опитваха да провалят договора по един или друг начин, включително искаха недопускане на реализацията му, упражнявайки постоянен натиск върху Турция.
Но разбирането на Анкара значението на доставката на С-400 не позволи това.
Само преди няколко дни Радио «Свобода», което може да се нарече американска правителствена агенция, свърза необходимостта от такава доставка с наличието на някои вътрешни проблеми в Турция, с които руските противовъздушни комплекси биха осигурили допълнителна сигурност.

Но политическата опозиция обикновено няма средства за въздушна атака. Опитът на последния държавен преврат в Турция обаче показва друго. След това цялата верига на конспирацията се разпростираше до военните на НАТО и членовете на турската армия, които работиха много тясно с структурите на НАТО.

Ето защо, за Турция е много важно в нестабилна ситуация в региона и в разногласията си със Запада да получи „затягане“ в отношенията със САЩ, което ще й позволи да не зависи изцяло от структурите на НАТО. Този допълнителен елемент за собствената й сигурност е именно руския комплекс С-400.
Турция би искала да се защити и да гарантира невъзможността от прилагането на потенциала на НАТО срещу себе си ”, коментира Дмитрий Егорченков.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...