18 юли 2019-Нюз Фронт.

Властите на Франция и Германия, заедно с ръководството на Финландия, възнамеряват да отстояват по-отговорен и единен подход към приемането на мигранти.

Такова заявление направи в Хелзинки,, по време на среща на министрите на вътрешните работи френският вътрешен министър Кристоф Кастанер.

 

Според него Европа трябва да се съобразява със своите ценности и история.
Както по-рано съобщихме, по Балканския маршрут се очаква нова вълна от мигранти. Те минават през границата на Хърватия, тъй като тази балканска страна е част от Европейския съюз.

Имайки предвид последствията от бежанската криза, с които Европа не се справя особено, а се превръща в безпомощен наблюдател на пълзящата ислямизация и мигрантска престъпност, решението да не се депортират нелегали-престъпници буди, меко казано, недоумение. И най-вероятно ще повлече нова вълна антиевропейски протести след поредния случай на мигрантска агресия някъде по Европа, който няма да закъснее.

Бежанците, осъдени за тежки престъпления, не могат да бъдат депортирани от европейските страни, ако в родината им ги очакват изтезания и нечовешко отношение. Това е посочено в съответното решение на Съда на Европейския съюз (ЕС). С това псевдо-толерантно решение Европа се прострелва в коляното, подлагайки собственото си население на мигрантско насилие, което имайки предвид новата директива, внушава определена безнаказаност за мигрантите.

Но най-интересеното в случая с това безумно европейско решение е, че е взето по иск подаден от трима мигранти.
Мигрантите били осъдени за особено тежки престъпления в Белгия и Чехия, и на това основание властите на двете страни анулират статуса им на бежанци ( което е логично).
След разглеждане на жалбата, европейските съдии решиха, че според Женевската конвенция лицата, които нямат гражданство на ЕС, трябва да бъдат признати за бежанци, дори ако преди това са били лишени от такова право.

Причината за това може да бъде «добре обосновани страхове», че са преследвани у дома. Какво точно означава „преследване” не е посочено в съдебното решение. Тоест, освен всичко останало, се оказва, че мигрантите могат да влияят и на съда и на ЕС като цяло за приемането на решения, които ще им позволяват, да безчинстват в Европа.

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;