В района на Дамаск на неизвестно взривно устройство се натъкна автомобил с работници, който се взриви.

За това съобщава информационният портал «Halab Today».

Според наличните данни, инцидентът се е случил в Западна Гута. В резултат на произшествието четирима граждани са загинали. В същото време, както отбелязват средствата за масова информация, остават неясни два въпроса: имало ли е поставено взривно устройство на самия автомобилен път или взривът е бил поставен в автомобила.

НА ЗАПАДЕ СИРИЙСКОЙ СТОЛИЦЫ ПРОГРЕМЕЛ ВЗРЫВ. ПОСТРАДАЛ РЕБЕНОК

Както по-рано съобщи News Front, Западна Гута бе напълно освободена през есента на 2016 година.

Терористите предадоха на Сирийската арабска армия последния укрепен район през месец ноември. Според предварителните договорености терористите са имали възможност да напуснат района доброволно, предавайки оръжието си.

Джихадистите бяха извозени в зоната за деескалация в Идлиб.

В сирийската провинция Идлиб се наблюдава активизация на незаконни въоръжени части. Това по време на брифинг заяви началникът на руския Център за примирие между враждуващите страни в Сирия Алексей Циганков.
В ЦПВС заявили об активизации боевиков в сирийской провинции Идлиб

  • «Особена тревога предизвиква ситуацията в провинция Идлиб, където се наблюдава активизиране на незаконните въоръжени части, присъединили се към терористичната групировка «Джабхат ан-Нусра*», — отбеляза той.

Според него, фиксирани са също опити да се пробие с помощта на терористи-смъртници в северната част на провинция Хомс, както и нападения по позициите на армията на Сирия в провинция Латакия.

Отбелязва се, че от територията, която заемат джихадистите, се изстрелват ударни безпилотни самолети.

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;