В САЩ споделиха за «уязвимостта на С-400»

Американската аналитична компания Startfor съобщи, че са открити «уязвими места на руските системи С-400», при това експертите отбелязват, че комплексите са сред най-ефективните сред системите за противовъздушна отбрана.

В САЩ споделиха за "уязвимостта на С-400"

В публикувания материал  анализаторите отбелязват, че неблагоприятните географски условия, като планински терен, могат да намалят ефективността на оръжейните способности.

Това, според американските експерти, води до факта, че ниско летящите крилати ракети могат да бъдат свалени от ЗРК само на разстояние от «десетки километри».

Отбелязва се, че в ръцете на добре обучени специалисти те са способни да нанесат значителни щети на врага, но ако действат изолирано и не се подкрепят от други системи на противовъздушната отбрана, те не могат да „издържат“ масирана ракетна атака.

По-рано военният експерт Виктор Литовкин в интервю за Nation News коментира изявлението на министъра на отбраната Сергей Шойгу, че скоро Руските въоръжени сили ще разполагат с ново оръжие, чиито бойни свойства се основават на технологии за лазерна енергия и хиперзвук.

Коментари:

Зареждане ...