Демократите одобряват социализъм, мразят Израел и САЩ. Това написа президентът на Съединените щати Доналд Тръмп в «Туитър», като отново коментира конгресмени, които атакува с расистка риторика през уикенда.

Това съобщи News.bg.

През уикенда Тръмп призова няколко конгресмени да се прибират по държавите си по произход. Става въпрос за Александрия Окасио-Кортес от Ню Йорк, Аяна Пресли от Масачузетс, Рашида Тлаиб от Мичиган и Илхан Омар от Минесота. Скандалният коментар на Тръмп е осъждан в САЩ и по целия свят.

«Демократите се опитаха да се дистанцират от четирите «прогресивни», но сега са принудени да ги подкрепят. Това означава, че те одобряват социализъм, мразят Израел и САЩ. Не е добре за демократите», написа той в социалната мрежа.

По-рано той отбеляза, че «ние никога няма да бъдем социалистическа или комунистическа държава«. Тръмп подчерта, че който не е щастлив в САЩ, може да си ходи.

Четирите конгресменки от Демократическата партия, превърнали се в жертва на расистки атаки от страна на президента на САЩ Доналд Тръмп, обвиниха американския лидер в следване на «дневния ред на белите националисти».

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;