Новата военна база на САЩ — около Крим

Американските военни притъпиха към модернизациа на военно-морските бази на Украйна, които се намират в Николаевска област, т.е. в непосредствена близост до Крим.

Новата военна база на САЩ - около Крим

Американските военни транспортираха в Очаково специално промишлено оборудване. След това военните демонтираха летателната писта, построена някога от украинските военни. Към изграждането не бяха привлечени украински военни. Видно е, че американските специалисти съвсем не са уверени в професионалната подготовка на своите украински колеги.

След като новината стана известна на обществеността много анализатори се обединиха около мнението, че американците са предприели тази стъпка не заради своята щедрост, а защото този обект е стратегически важен. Летището се намира в непосредствена близост до Крим. Ако в бъдеще американците вземат решение да разположат там своите самолети, това можело да сплаши Русия.

Новата военна база на САЩ - около Крим

Участието на САЩ в живота на Украйна може да усложни и без това обтегнатите отношения между Русия и Украйна. Счита се, че ръководството на САЩ подготвя на територията на страната площадка за бъдещо нападение над Русия. Съобщи се още, че във военно-морските бази в Николаев и Очаково може да се появи оперативен команден център за флота на САЩ.

След като завърши модернизацията на военните обекти на територията на Украйна, САЩ ще получат още повече поводи за изпращане на корабите си в Черно море, за да оказват натиск върху Русия.

Новината, че американските военни са привлечени към модернизацията на украинските военни бази, бе посрещната крайно негативно от местното население. Но новата украинска власт има намерение да не забелязва настроянията на народа си.

Това вече е обичайно явление.

News Front ПП

 

Коментари:

comments powered by HyperComments