14 юли 2019-Нюз Фронт.

По време на преминаването на конвоя на руските военни по пътя между селището на Бусра Шам и Сахват-Ел- Камх(на 15 км северно от границата между Йордания и Сирия) експлодира СВУ (самоделно взривно устройство).
На снимките се виждат последствията от разрушението на пътното платно вледствие на експлозията.

 

 

 

Въпреки това, няма следи от повредено оборудване. Редица източници съобщават, че в района са пристигнали допълнителни руски войски за осигуряване на безопасност./

През декември 2018 година редица групировки свързани със «Сирийска свободна армия» в населеният пункт Бусра Шам се съгласяват да се включат в преговорите за постигане на мир и оставят оръжието.
Въпреки това в провинция Дараа остават хора, които не са съгласни с политиката на помирение между правителството и екстремистите.
Под различни имена те правят (макар и рядко) атаки срещу войниците на официален Дамаск в района.

След разгрома на анклава на «Ислямската държава» в провинция Дараа, групата само веднъж пое отговорността за нападението над войниците на Сирийската армия — това се случи на 4 юни тази година.

Руското министерство на отбраната потвърди факта на експлозия по маршрута на руските военни в провинция Дара.

Според ръководителя на Центъра за помирение на воюващите страни, генерал-майор Алексей Бакин, терористите дистанционно са детонирали СВУ (самоделно взривно устройство) по маршрута на конвоя с руските военни.
По време на експлозията никой от руските военнослужещи не е ранен.
Също така, от министерството потвърдиха факта на предоставяне на допълнителна сигурност след инцидента.
Според генерал-майор Алексей Бакин с тази провокация срещу конвоя с руски военни, терористите са искали да изострят положението в региона.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;