14 юли 2019-Нюз Фронт.

По-рано стана известно, че терористи са опитали да нападнат руски конвой в югозападната част на Сирия. Информацията беше потвърдена от министерството на отбраната на Русия, като се подчертаваше, че нито един руски военен не е пострадал.

Според ръководителя на Центъра за помирение на воюващите страни, генерал-майор Алексей Бакин, терористите дистанционно са детонирали СВУ (самоделно взривно устройство) по маршрута на конвоя с руските военни.
По време на експлозията никой от руските военнослужещи не е ранен.
Също така, от министерството потвърдиха факта на предоставяне на допълнителна сигурност след инцидента.
Според генерал-майор Алексей Бакин с тази провокация срещу конвоя с руски военни, терористите са искали да изострят положението в региона.

 

След неуспешната атака, която беше неутрализирана своевременно и без жертви, терористите от групировката «Saray Janub», която е част от «Свободната сирийска армия» (* която се поддържа от САЩ), изразиха радост във връзка с терористичната атака срещу руски конвой на магистрала близо до град Сахват-Камх.
В същото време групата заяви, че няма нищо общо с експлозията на СВУ ( самоделно взривно устройство) и, като се позовава на собствените си информатори, обвини про-иранските отряди за нападението.

Групировката е сравнително нова, или нов клон на вече съществуващи терористични отряди, създадена специално за «мокри поръчки» и изпълняване на диверсии.
Образувана е през февруари тази година и се нарича„Сарай-Джануб“- терориститите от новото терористично звено станаха известни след като издраскаха няколко анти-правителствени надписа на стени в град Дараа, съдържащи заплахи към правителствените сили на Сирия.
На тяхната страница в социалната мрежа можете да намерите съобщения с лозунгите «Смърт на Асад, смъртт на Русия, смърта на Иран».

Именно те атакуват руския конвой, като първоначалния план е включвал проливане на кръв и след това обвинение на Иран за случилото се, като така се е очаквало Русия да се настрои срещу Иран. А кой има интерес от подобно развитие на нещата не е сложно да се досетим, особено когато се знае, че САЩ подкрепят така наречената «умерена» опозиция в Сирия и разни бандформирования получават инструкциии и финансиране именно от там. А и едва ли бойците сами биха направили подобен опит, който ако беше успешен щеше да е от полза на САЩ..

Просто планът не сработва според очакванията…

 

Продължаваме да следим темата в развитие, очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;