Това, което се случва в Северна Македония трябва да приключи с предсрочни парламентарни избори. Това заяви лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Кристиан Мицковски в интервю за Алсат М.

Гражданите трябва да решат дали тези политици ще получат подкрепа или ще дойде ново поколение политици, каза той, съобщи News.bg.

На въпрос дали са възможни протести и по-радикални мерки, Мицковски каза, че организирането на мирни протести е вариант за всяка опозиция, независимо дали в тази опозиция ще бъдат само ВМРО-ДПМНЕ или други опозиционни партии.

Що се отнася до споразумението от Преспа и как ВМРО-ДПМНЕ ще действа, ако дойде на власт, Мицковски каза, че позицията на партията по споразумението остава същата.

Казахме, че това е споразумение за капитулация и пряко засяга особеностите на македонския народ, нацията и македонската държава. Имаме нужда от подкрепата на 80 депутати, за да придвижим въпроса.

Запитан дали е възможно споразумение по Закона за прокуратурата, Мицковски каза, че в страната няма атмосфера за политическия диалог между позицията и опозицията.

При тези условия, такива каквито са — политически преследвания и терор, конституирани обвинения, постановени присъди и наказателни преследвания срещу ВМРО-ДПМНЕ, на настоящи и бивши служители — просто няма атмосфера, категоричен е той.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;