За да се осъзнае нивото на импотенция на «западните партньори», трябва да се погледнат изявленията им в хронологичен ред.

Съвременният свят по някакъв странен начин забравя изказванията на западните чиновници.

Някой спомня ли си вече колко пъти Тръмп казва, че е натикала Китай в ъгъла и е направил Америка отново най-великата във Вселената?

Или колко пъти имаше заплахи срещу Русия от страна на НАТО и особено лично от този човек, който е генерален секретар и чието име продължава да се произнася с риск езикът ти да се заплете на възел?

Ето, вижте сами какво каза вчера същият този с името на възел: предложи Русия в най-кратък срок да си унищожи сама ракетите 9М729. Според главата на НАТО, това може да помогне да бъде спасен Договорът за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие.

Виж сега, Столтенберг, дори не става ясно на базата на каква точно логика след излизането на САЩ от Договора Русия е «ДЛЪЖНА» да прави каквото и да било.

По същия начин американците се държат понастоящем и с Иран — не спазвал договора, в резултат на което Щатите го напуснаха гръмко, плюейки дори на елементарното приличие.

Осъзнайте вече: Русия е свикнала отдавна в всякакъв вид заплахи и абсолютно не се страхува от каквито и да било размахвания на пръсти — на ръцете или на краката! Това не го забравяйте, май френдс!

Европа в началото на годината даваше на Мадуро във Венецуела една седмица, за да организира «честни избори», а Тръмп, Болтън и Помпео с Гуайдо вкупом твърдяха, че режимът на чавистите ще падне ей сега след малко.

Сега за това никой не си спомня.

Но Интернет си спомня всичко.

Ето, вижте сами:

«НАТО напомня на Русия, че за завръщането към изпълнението на Договора за ракетите са останали само пет седмици — до 2 август.

За този период Москва трябва да унищожи своите крилати ракети, които нарушават договора». Това заяви генералният секретар на НАТО.

Това беше на 25 юни.
А ето още:

«Ние дадохме на Русия послед шанс. Срокът изтича на 2 февруари», заяви Столтенберг, припомняйки за ултиматума към Русия за предполагаемото неизпълнение на условията по Договора.

Този «последен шанс» е от 10 януари 2019, а ето какво каза още по-рано — новината е от 4 януари:

«Русия има «последен шанс» до февруари за «връщане към изпълнението» на Договора за рекетите». Това заяви гесекът на НАТО.

Всички тези «последни шансове» са толкова много, че ако Столтенберг плащаше в евро за всеки от тях в бюджета на Гърция — то рязко би съкратил държавния дълг на страната.

Русия отговори само един път.

И на Столтенберг, и на НАТО като цяло, и на всички «западни партньори».

Сега всички плачат едновременно. И си споделят колко са добрички, а какви агресивни са руснаците.

Е, добре, всички разбрахме.

Ще им изпратим носни кърпички, за да си избършат сополите.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;